Η Ιστορία θαμμένη, “για πολιτικούς λόγους”- Η χαμένη κατάθεση Γερμανού αξιωματικού για τον «επώνυμο καταδότη» των 62 Μαρτύρων, θείο του Β. Μεϊμαράκη (ντοκουμέντο)

Αυτό το σύστημα ελέγχει την Ελλάδα, την κρατά όμηρο, για δεκαετίες. Αυτό το σύστημα βόλεψε την “αλήθεια” και την “ιστορία” στα δικά του μέτρα. Έκρυψε την αληθινή ιστορία, έκρυψε τα ντοκουμέντα. Για να συνεχίσει, αλώβητο, να κάνει την ίδια δουλειά…

Η ιστορία που παρουσιάζει σήμερα το Candianews, αυτή της εκτέλεσης των 62 από τα πιο διαλεχτά παλικάρια του Ηρακλείου, τον μαύρο Ιούνη του 1942, πληγώνει ακόμα την τοπική κοινωνία. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν, με διαφορά λίγων ημερών, 62  Ηρακλειώτες. από την κορυφή της πόλης, με πρώτο τον πρώην δήμαρχο, τον οραματιστή, Μηνά Γεωργιάδη μαζί με τα δυο αδέλφια του, το δικηγόρο και πολιτικό Τίτο και τον έμπορο και διανοούμενο, προσωπικό φίλο της Μαρίκας Κοτοπούλη, Μανώλη. Οι Γεωργιάδηδες στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 4 Ιουνίου, μαζί με άλλους 9. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουνίου, οι δυνάμεις κατοχής εκτελούσαν άλλους 50 εθνομάρτυρες. Οι 62, εν συνόλω, μάρτυρες του Ηρακλείου έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες αυτού του τόπου. Αλλά κι από τις πιο σκοτεινές, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Η θυσία τους συγκίνησε τους Έλληνες πατριώτες. Τους προκάλεσε θλίψη, αλλά παράλληλα χαλύβδωσε τη θέλησή τους να αγωνιστούν για να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα. Στα 73 χρόνια που πέρασαν από εκείνο τον Ιούνη οι 62 μάρτυρες έγιναν οι σύγχρονοι εθνομάρτυρες, το πρότυπο του αγώνα και της θυσίας για λευτεριά.

Η λαμπρή αυτή σελίδα πατριωτισμού ήταν παράλληλα ένα σκοτεινό σημείο, αξεδιάλυτο ακόμα μέχρι σήμερα. Ποιοι και πώς παρέδωσαν τους Γεωργιάδηδες και τους υπόλοιπους εκτελεσθέντες στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής;

Ποιοι τους κατέδωσαν στους Γερμανούς;

Ανάμεσα στα μέλη της τοπικής κοινωνίας, ειδικά ανάμεσα στους αντιστασιακούς που έφυγαν σιγά – σιγά, πάντα υπήρχε μια συζήτηση για τον άνθρωπο που “έδωσε” πολλούς από τους διαλεχτούς Ηρακλειώτες στην Γκεστάπο. Υπάρχουν και σχετικές αναφορές σε βιβλία για την εποχή. Στηρίζονταν πάντα σε προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων της αντίστασης. Χωρίς όμως να υπάρχει ένα στοιχείο, μια απόδειξη.

Κι όμως, 70 χρόνια πριν, το στοιχείο είχε καταγραφεί με επίσημο μάλιστα τρόπο. Αλλά, περιέργως, ουδέποτε ήλθε στο φως στη συνέχεια. Σήμερα πιθανότατα δεν υπάρχει πλέον.

Το είχε καταθέσει ο Γερμανός ανθυπολοχαγός, Κρον, διοικητής της γερμανικής στρατιωτικής αστυνομίας στο Ηράκλειο (Φελδ Ζανταρμερί) , στην “έκθεση εξετάσεώς” του από τον ειδικό ανακριτή Χανίων, στις 6 Ιουνίου 1945, μετά δηλαδή την απελευθέρωση. Τμήμα της έκθεσης είχε δημοσιευτεί λίγους μήνες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου 1945, στην “Ελεύθερη Κρήτη”, όργανο του ΕΑΜ στο Ηράκλειο. Κι από κει, ευτυχώς, σώθηκε, καθώς έχει σωθεί στη Βικελαία το συγκεκριμένο φύλλο.

Ο Γερμανός αξιωματικός κατέθετε τις πληροφορίες που είχε από τη γερμανική μυστική αστυνομία, την Γκεστάπο. Ονόμασε τον Δημήτριο Μεϊμαράκη ως τον άνθρωπο που έδωσε στην Γκεστάπο τις πληροφορίες για τους αδελφούς Γεωργιάδη, τον δικηγόρο Γεώργιο Σκουλά και τους υπόλοιπους που εκτελέστηκαν. Μια καταγραμμένη με επίσημο τρόπο μαρτυρία, πραγματικά φοβερή, που επιβεβαιώνι τις φήμες και τις πληροφορίες που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δημήτριος Μεϊμαράκης ήταν αδελφός του προπολεμικού βουλευτή της συντηρητικής παράταξης, Βασίλειου, που από την πρώτη στιγμή, με δημόσια δήλωσή του είχε σταθεί στο πλευρό των κατακτητών, αλλά και του Ευάγγελου, παππού του σημερινού αρχηγού της ΝΔ και υποψήφιου πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν μέλος της “Μεγάλης Λαϊκής Επιτροπής”, στήριζε, υποτίθεται εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, τη ναζιστική παρουσία… (δείτε: Κρήτες πρόγονοι Μεϊμαράκη, θαυμαστές και εκλεχτοί των Ναζί…(ντοκουμέντα)- Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για έναν υποψήφιο πρωθυπουργό)

Ο Γερμανός αξιωματικός στην κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή ανέφερε, σύμφωνα με το απόσπασμα – ντοκουμέντο που είχε παρουσιάσει η “Ελεύθερη Κρήτη”, ότι “η οικογένεια Μεϊμαράκη και ιδίως ο Δημήτριος Μεϊμαράκης ήτο εκείνος ο οποίος έδιδεν εις τους Γερμανούς τας πληροφορίας περί των Αγγλοφίλων Ηρακλείου και εκείνος ο οποίος παρέσχεν τας πληροφορίας δια τους ομαδικώς εκτελεσθέντας 50 Ηρακλειώτας, μεταξύ των οποίων οι αδελφοί Γεωργιάδηδες και ο δικηγόρος Σκουλάς”. 

Ο Κρον είχε έλθει στο Ηράκλειο τον Ιούνιο του 1944, δυο χρόνια μετά την εκτέλεση. Και εξηγεί πώς γνώριζε αυτή τη φοβερή λεπτομέρεια για το πρόσωπο που κατέδωσε τους διαλεχτούς Ηρακλειώτες. “Το ανωτέρω περιστατικόν ήκουσα από ανθρώπους της Γερμανικής Μυστικής Αστυνομίας”, εξηγούσε.

Η αναφορά σε “50 Ηρακλειώτες” εξηγείται από το γεγονός ότι τόσοι ήταν εκείνοι που εκτελέστηκαν στις 14 Ιουνίου. Οι 12, ανάμεσα στους οποίους οι 3 Γεωργιάδηδες, είχαν εκτελεστεί στις 3 Ιουνίου. Όμως ακόμα, ούτως ή άλλως, η Ελλάδα δεν είχε μετρήσει τους νεκρούς της και τις καταστροφές.

Πρόσθετε όμως και άλλα ο ανθυπολοχαγός και διοικητής της γερμανικής αστυνομίας στο Ηράκλειο. Όσα πλέον έβλεπε ο ίδιος, ενώ ήταν στη θέση του. “Εν συνεχεία ο αυτός Μεϊμαράκης – πρόσθετε- και καθ’ ον χρόνον εγώ υπηρέτουν εν Ηρακλείω, επεσκέπτετο τακτικά την Μυστικήν Αστυνομίαν και παρείχε πληροφορίας περί αγγλοφίλων προσώπων και γενικώς περί αντιγερμανικών κινήσεων. Τούτο το γνωρίζω εξ ιδίας αντιλήψεως. Αι προδοσίαι αυταί του Μεϊμαράκη και Πωλιουδάκη (σημείωση Candianews: ήταν ο διοικητής της “ελληνικής”  χωροφυλακής στο Ηράκλειο) εγίνοντο επί ανταλλάγματι διότι ούτοι ελάμβανον αδείας εξαγωγής ελαίου τας οποίας εξεμεταλλεύοντο”.

Την ίδια ημέρα η εφημερίδα δημοσίευε και μια δεύτερη κατάθεση, αυτή του λοχία της γερμανικής στρατιωτικής αστυνομίας και υφισταμένου του Κρον, Ριχάρδου Χάαρ στον ανθυπομοίραρχο Δραμητινό, μετέπειτα διοικητή ασφαλείας Ηρακλείου. Στην κατάθεση γίνεται αναφορά σε ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Μεϊμαράκη και στο ρόλο του. Ήταν η κόρη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Νίνα. “Όταν υπηρέτουν εις την Φελδ Ζανταρμερί από του Ιουνίου 1944 μέχρι του Οκτωβρίου– κατέθετε ο Χάαρ-  ήρχετο μια γυναίκα πολύ συχνά, ήτις αφού παρετήρη από το παράθυρον, οσάκις αντιλαμβάνετο ότι ήτο μόνος ο Κρον, προϊστάμενος της Φελδ Ζανταρμερί, εισήρχετο εις το γραφείον του και ενεκλείοντο συζητούντες επί πολλήν ώραν· είμαι δε της γνώμης ότι αυτή ήτο πληροφοριοδότης του Κρον. Εις την υπηρεσίαν μας είχομεν αριθμόν ραδιοφώνων και ασφαλώς ο Κρον θα έδωσε και εις ταύτην. Η δεσποινίς αυτή ήτο μια την οποία μοι υπέδειξαν προχθές, ήτις ως έμαθα τότε ονομάζεται ΝΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ εξ Ηρακλείου…”

Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να αναζητηθεί η τύχη των δυο ιστορικών αυτών εγγράφων, ειδικά του πρώτου, που ρίχνει φως σε μια τέτοιων διαστάσεων δραματική υπόθεση που ακόμα και σήμερα πληγώνει ακόμα και συγκινεί το Ηράκλειο.

Η αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας για το θέμα αυτό δεν μπορεί εδώ να απαντηθεί με το γνωστό “τί φταίει ο εγγονός”… Αν αποκαλυπτόταν, για παράδειγμα, ότι ο απόγονος των ανθρώπων που προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ή των Ανωγείων, ήταν ο υποψήφιος στη Βιάννο ή τα Ανώγεια, δε θα μπορούσε να δοθεί τέτοια απάντηση σε δυο περιοχές που ακόμα μετρούν πληγές…

Για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ και υποψήφιο πρωθυπουργό, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπάρχει τεράστιο τουλάχιστον ηθικό θέμα. Πολύ περισσότερο που είναι υποψήφιος βουλευτής στον τόπο αυτό και με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του διακήρυξε, στην “Αστόρια”, τις σχέσεις του με την πόλη και τους ανθρώπους της… Σχέσεις που δεν είναι όπως τις παρουσίασε. Είναι γεμάτες αίμα και πόνο, γεμάτες φόβο για τη δράση των ανθρώπων της οικογένειας του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές στο σύστημα της τότε εποχής…

Τα αποσπάσματα των δυο καταθέσεων, όπως δημοσιεύτηκαν στην πρώτη σελίδα της "Ελεύθερης Κρήτης"
Τα αποσπάσματα των δυο καταθέσεων, όπως δημοσιεύτηκαν στην πρώτη σελίδα της “Ελεύθερης Κρήτης”

Σχετικά Άρθρα

23 Thoughts to “Η Ιστορία θαμμένη, “για πολιτικούς λόγους”- Η χαμένη κατάθεση Γερμανού αξιωματικού για τον «επώνυμο καταδότη» των 62 Μαρτύρων, θείο του Β. Μεϊμαράκη (ντοκουμέντο)”

  1. Αθανάσιος Αργυρούλης

    Τα υποβρυχια, ενδεχομενο ξεπλυμα χρηματος και συγκαλυψη-προωθηση μαφιας (καθως, στις ταινιες τουλαχιστον, καποιοι πολιτικοι οντως τα προασπιζουν, και κοιτωντας τη νδ του 2004 και επειτα βλεπουμε οτι το εχει πραξει με ζηλο και δεος συναμα και μαλιστα στα πλαισια του …Οτο και με επιδημικη εξαπλωση της τασης-επηρροης στην κοινωνια, παραλληλα με την εκζελωση διαμεσου της ναρκομαφιας) δεν εχουν να κανουν με τις συμπεριφορες ατομων του παρελθοντος, ειτε ειναι ο πατερας ενος, ειτε ο περιπτερας της γωνιας. Υφιστανται απειρα παραδειγματα ατομων που αποποιηθηκαν γονικες συμπεριφορες και επραξαν αντιθετα.

  2. Μιχάλης Περβολαρακης

    Νίκο, δε σχολιάζω όσα γράφεις γιατί έχουμε διαφορετικές απόψεις Το σημερινό το σχολιάζω τιμώντας το νονό μου και πατέρα σου για όσα τράβηξε από τους ρουφιανοπροδότες και συκοφάντες Αυτό μοιάζει με το προχουντικό μανιφέστο που συ ο ίδιος για να πας στη σχολή στην Κύμη έγιναν πράματα και θάματα.Πιστεύω να τα ξέρεις ή να τα θυμάσαι. Εξαρτώντας το μέλλον σου από τα λάθη παππούδων ή ρουφιάνων; Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να σταματήσουν και να κρίνουμε τα πρόσωπα αυτά καθαυτά και όχι από τα πιστεύω των γονέων ή των προγόνων των. Σε πληροφορώ για να μην παρεξηγηθώ ουδόλως με ενδιαφέρει ο κύριος. Παλεύω όμως για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που ούτε ο πρωθυπουργός των 6 μηνών δυστυχώς δεν έφερε. Και για να σε ενημερώσω κάποτε ήμουν επόπτης στρατοπέδου και μου παρέδωσααν τους ατομικούς φακέλους κάποιων στρατιωτών. Από περιέργεια άνοιξα ένα και έφριξα Μέχρι και για τον προπάππου του έγραφαν τι ψήφιζε και σε ποιε συγκεντρώσεις πήγαινε. Από τότε έχασα πάσα ιδέα γι αυτό που λέγεται ευνομούμενο κράτος. Τι έφταιγε το παιδί των 19 χρόνων για το τι έκανε ο προπάππος του; Αν θέλεις μπορούμε να συναντηθούμε . Γράψε μου μέρα, ώρα στην πλατεία Ν. Σμύρνης. Θα χαρώ. Δώσε φιλιά στη νονά Γεωργία όταν τη δεις.

  3. Αντωνογιαννακης Ηρακλης

    Τα στοιχεια αυτά ειναι γνωστά στους Ηρακλειώτες χρόνια τωρα …

    Όμως τη στιγμή που υπαρχουν σκάνδαλα εξοπλιστικών προγραμμάτων ,[υποβρύχια που γέρνουν] και οχι μόνο δεν θα χαριστούμε σε κανένα που σήμερα διεκδικεί εξουσία ….
    Και καλό ειναι να βλέπουμε και το παρελθόν της οικογενείας του κάθε ενα απο αυτούς ..
    Ίσως γιατί το παρελθόν πολλές φορές μαρτυρά το μέλλον ..

    Στα έγγραφα της Δικαιοσύνης εμπλέκεται και ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, κ. Μεϊμαράκης, για την υπόθεση των 118 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στη γερμανική εταιρεία HDV για την επισκευή 2 υποβρυχίων τα οποία τελικά αποσύρθηκαν και αγοράστηκαν δυο άλλα νέα υποβρύχια με την υπογραφή του κ. Βενιζέλοu.
    Δευτερον ..

    Ξέπλυμα μαύρου χρήματος
    -23/9/2012…Μειμαρακης , Βουλγαρακης ,Μιχαλης Λιαπης ..
    Σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη, η κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

    Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

    Αν ήταν καθαρός ισως δεν θα το χρησιμοποιούσε κανείς για τους προγόνους του Μειμαράκη ούτε και κανενός άλλου ..

    Αλλά ας σταματήσουμε να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα ..

    Εσύ και εγώ πληρώνουμε για τις αρπαχτές τους ..
    Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν βάλει τέλος στην ζωή τους επειδή από ίδρυση κράτους αυτά τα λαμόγια κλέβουν όλους εμάς ;;
    Πάνω απο 30,000 άτομα με όνομα ,επώνυμο οικογένεια ,παιδιά ,φίλους κτλ έχουν αυτοκτονήσει σε αυτήν τη χώρα …..Πάνω από ενάμιση εκατομμυριο άνεργοι καθημερινά υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες μπίζνες τους που τις ονομάζουν πολιτική .. .

    Κάποιοι λένε, από πότε ένας άνθρωπος είναι ένοχος για τα εγκλήματα των προγόνων του;

    Ας σταματήσουμε επιτέλους τις αβρότητες που δεν οδηγούν πουθενά …
    .
    Αν ήταν καλύτερος από τους προγόνους του έπρεπε με έντιμο βίο και με πράξεις ήθους να το αποδείξει ..
    Μάλλον ειναι χειρότερος ..
    Και αυτο αποδεικνύεται από τις πράξεις του….

  4. CitizenMitsos

    Εμένα με στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν κοινοποιήθηκαν αυτά τα στοιχεία τόσα χρόνια από κανέναν άλλο ενώ ήσαν γνωστά. Μόνο ο κύριος Αλέκος Ανδρικάκης κάνει τον κόπο, με προσωπικό κόστος, να τα δημοσιεύει. Στην Πατρίδα εμφανίστηκαν πάλι από τον Αλέκο πριν χρόνια και ο κόσμος του Ηρακλείου “σοκαρίστηκε” και παρίστανε ότι δεν τα ξέρει.
    Για τον Μεϊμαράκη τώρα, το ότι έγινε κένταυρος-ranger και ότι ανήκε στην ομάδα κρούσης της ΟΝΝΕΔ που σκότωσε τον Τεμπονέρα, στην οποία αναφέρθηκε και σαν δικαιολογία ο Μιχαλολιάκος χτες, τα λέει όλα.

  5. ΣΤΕΦΑΝΙΑ

    Εχουν καποιο δικιο οσοι ισχυριζονται οτι οι πραξεις των προγονων δεν πρεπει στιγματιζουν τις επομενες γενιες. Ομως το περιβαλλον μεσα στο οποιο μεγαλωνει ενα παιδι επηρρεαζει αμεσα τις πεποιθησεις του. Ποσο μαλλον οταν προκειται για ενα φασιστικο περιβαλλον. Σε ενα περιβαλλον με αντι-δημοκρατικες πεποιθησεις ποιος γονιος θα αφηνε ελευθερο το παιδι του να αποφασισει ..δημοκρατικα.. για τα πιστευω του χωρις την απαραιτητη πλυση εγκεφαλου? Τι εννοω. Ποσο δημοκρατης μπορει να ηταν ο πατερας του Μιχαλολιακου?? Τι πιθανοτητες εχει η κορη του να ξεφυγει απο την φασιστικη ιδεολογια και τι πιθανοτητες θα εχουν τα δικα της παιδια η τα παιδια του κασσιδιαρη?? Σιγουρα οι πραξεις των προγονων δεν στιγματιζουν τους απογονους. Οι πολιτικες πεποιθησεις ομως, και μαλιστα οι ακραιες πολιτικες πεποιθησεις, δινουν μια ιδεα για το περιβαλλον μεσα στο οποιο γαλουχηθηκε καποιος.

  6. ΝΤ

    Σήμερα το πρωί διαπιστώνω επιλεκτική παράθεση των σχολίων έτσι ώστε να διαμορφώνεται μια συκεκριμένη αντίληψη…. Άξιος ο μισθός σας…. Μπράβο βρε δημοκράτες… Το μόνο που καταφέρνεται είναι να συσπειρώνετε άτομα εναντίον των απόψεων και μεθόδων σας…..

  7. Yioryos Spyridakis

    αν συνεχίζουμε να διαβάζουμε candianews.gr είναι μόνο για αυτά. μπράβο, αυτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται, ούτε να συμψηφίζονται με πολιτικές διαμάχες. είναι ιστορία και πραγματικότητα που μας οδηγεί στην οικοδόμηση αντιφασιστικής συνείδησης.
    ο Ανδρικάκης κάνει καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα και χρειάζεται υποστήριξη.
    ελπίζω ο Τσίπρας να σεβαστεί το λόγο του ότι “δεν θα κυβερνήσει με αυτούς”.
    αν και δεν το πιστεύω, είναι δέσμιός τους οικονομικά και πολιτικά.

  8. ΝΤ

    ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ…. Αφού ζητά ευθύνες του προπάππου, αν υπάρχουν, από τον αγέννητο εγγονό τι μπορείς να περιμένεις…. Δεν κατακρίνω το δημοσίευμα… Αυτό καλώς έγινε…. Την επεξήγηση του CitizenMitsos σχολιάζω… Σίγουρα σε κάποιο βρωμερό κομματικό μαντρί θα βόσκει… Γιαυτό είμαι απαισιόδοξος για την πατρίδα μας… Θα τρίζουν τα κόκκαλα των 62 ηρώων….

  9. ΝΤ

    Τα σχόλια άρχισαν με απάντηση μου σε σχόλιο του citizenmitsos… δεν πουλώ πνεύμα απλά ως συχνός αναγνώστης του portal που στέκεται κριτικά σε κάθε λαμογιά, ανεξαρτήτως προέλευσης, θα ήθελα περισσότερη αντικειμενικότητα…. έτσι απλά…. και προσέξτε, το να επιρρίπτεις γονιδιακές ευθύνες στα εγγόνια λόγω αμμαρτιών των παππούδων αποτελεί κατά την γνώμη μου ψήγμα της απεχθούς φασιστικής φιλοσοφίας…

  10. ΝΑΠΟΛΕΟΝ Δ

    Το γράμμα δίπλα στο ΝΑΠΟΛΕΩΝ θα δείχνει πόσες φορές με έχει μπλοκάρει ο Ανδρικάκης. Είναι προφανές ότι δεν αντέχει την κριτική. Αυτά που λέει περί υβρεων κλπ είναι προφάσεις αν αμαρτίαις. Αν βρεθεί στα σχόλια μου κάτι παράνομο τον προκαλώ να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές. Το IP μου είναι πραγματικό και είναι στη διάθεση του. Και ούτε θα κρυφτώ στη μαμά μου για να αποφύγω το αυτόφωρο.

  11. ΝΑΠΟΛΕΟΝ Δ

    Απάντησε μου σε κάτι: Αν τη Δευτέρα το κόμμα σου στηρίξει ή συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση στην οποία θα υπάρχουν απόγονοι των καταδοτών, τι θα μας πεις;

  12. Manolis

    Ο.Κ. κατάλαβα…. Πουλάμε και πνεύμα….
    Αυτή εδώ η συζήτηση πάντως, με δικό σου σχόλιο άρχισε. (Το σχόλιο που ξεκινά με Νικ. Τ.) Αλλά, άστο, δε βαριέσε, αδερφέ…. Εσύ νασαι καλά να γράφεις, κι εμείς να σε διαβάζουμε….

  13. ΝΤ

    Σπουδαία και αντικειμενική παρουσίαση του θέματος δεν νομίζεις…. Εδώ γελάμε…. Βρε συ παρουσίασε τα άπλυτα των Μειμαράκηδων αλλά και των Κατρουγκαλο-Μητροπουλ-Φλαμπουραρη-Βαλαβάνηδων μήπως βάλλουν μυαλό να μαζευτούν και πάψουν επιτέλους να τρίζουν τα κόκκαλα των 62 ηρώων!!!!

  14. ΝΤ

    Πρώτη φορά γράφω… Απειρία περί υπολογιστών…. Δεν ξέρω τι είναι καν το Disqus!!!! Αλλά για να τελειώνουμε καλά κάνει το portal και αναδεικνύει το θέμα της θυσίας των 62 μαρτύρων… αλλά γίνετε πιο πειστικό όταν βγάζεi όλα τα άπλυτα στη φόρα…. έτσι για να μαζευτούν όλα τα ερπετά που έρπουν στα προβατσουλοειδή κομματικά μαντριά……

  15. ΝΑΠΟΛΕΟΝ Γ

    “Ελεύθερη Κρήτη”, όργανο του ΕΑΜ στο Ηράκλειο!! Έγκυρη πηγή…
    Προφανώς τo candia News της εποχής!

  16. ΝΑΠΟΛΕΟΝ Γ

    Ο εμετός άμα αρχίσει δεν σταματά εύκολα.

  17. ΝΤ

    Από όσο ξέρω ο δοσιλογισμός δεν μεταφέρεται γονιδιακά στα εγγόνια τους… Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις και προκειμένου να εξηγήσεις με τον δικό σου τρόπο το θέμα που θέτω εδώ πέρα με ταξινομείς και εμένα στο περιεχόμενο του κοπρανοτσαγιού των ΜειμαροΤσιπροΦλαμπουριάριδων… Δεν βάζω στο τσάι αυτό τους λοιπούς γιατί είναι αμελητέοι και την ΧΑ από απέχθεια στην ιδεολογία τους…..

  18. Manolis

    Αγαπητέ ΝΤ
    λύσε μου μια απορία:
    Γιατί σβήνεις τα σχόλιά σου από το Disqus ;
    Υπάρχει λόγος; Θέλω να δω και τι άλλο γράφεις.
    Ειλικρινή απορία εκφράζω….

  19. CitizenMitsos

    Δεν είχε αγοράσει μουλάρια ο παππούς του Μεϊμαράκη και οι γονείς και οι θείοι του όμως. Είχαν στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους 62 Μάρτυρες συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Γεωργιάδη. Για εσένα όμως προφανώς είναι το ίδιο…

  20. ΝΤ

    K. CITIZENMITSOS ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ PORTAL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ…. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ CANDIANEWS ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ…. ΙΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΞΑΔΕΡΦΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΟΡΑΔΑ… ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!

  21. CitizenMitsos

    Επειδή είναι άλλο θέμα η εταιρία του Φλαμπουράρη, γράψε το σχόλιο σου στην αντίστοιχη ανάρτηση. Εκτός αν έχεις κάτι για τον πατέρα του σε σχέση με δωσιλογισμό.

  22. ΝΤ

    Νικ. Τ. Μήπως κοντά σε αυτά περί αμαρτωλών παπούδων των μεν, να δημοσιεύσετε και το θέμα Φλαμπουράρη για τους δε, ετσι ώστε να διασφαλίσετε την μαρτυρία της αξιοπιστίας σας…. αλλιώς κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε βαριά μονομερής….

  23. CitizenMitsos

    Η ιστορία πρέπει να μελετάται για να μην την ξαναζήσουμε! Αυτοί ήταν οι Μεϊμαράκηδες!
    Προφανώς θα σκάσουν μύτη τα παλικάρια της Συγγρού (ή Ρηγίλης) όπου νάναι και θα μας αρχίσουν με τα γνωστά περί κιτρινισμού…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί